Observatie – Male grooming is booming

Hmm ik moest wel even twee keer kijken toen er midden in de aula van de Avans Hogeschool deze man werd geschoren. Hij lag daar heerlijk ontspannen op een stoel alsof het de normaalste zaak is om midden in de aula te worden geschoren, hij had echt zo’n attitude van “I don’t give a f*ck”, sorry voor mijn taalgebruik:). En voor zo’n attitude heb ik best veel bewondering, omdat je met deze houding door niets of niemand  laat tegenhouden wat betekent dat je je juist meer vrij voelt omdat je niet hoeft rekening te houden met wat andere mensen (van je) vinden. Deze man kon dus goed tegen de vele starende ogen, inclusief die van mij.

Zoals je op de foto kunt zien stond er niet alleen een blauwe stoel, deze stoel wordt ook wel “The grooming chair” genoemd (stond namelijk met grote witte letters opgeschreven), links stond een groot bord waarop stond “In the groom saloon” toen werd al snel duidelijk dat dit een scheersalon moest voorstellen. Maar van wie is deze scheersalon? Die vraag werd al snel beantwoord, want op een groot scherm werd er een filmpje afgespeeld die ging over dat de man de lichaamsverzorging emancipeert. Het ging over de shaving en grooming producten van Philips, dit werd pas duidelijk toen het filmpje eindigde met de volgende quote van Philips “Express yourself every day”. En met deze actie wil Philips duidelijk maken dat “Male grooming is booming” en natuurlijk willen ze ook hun shaving en grooming producten verkopen.

Maar wat deed deze “Grooming chair” op de Avans Hogeschool, na wat navraag kwam ik erachter dat de commerciële economie studenten bezig zijn met een project voor Philips, namelijk met de shaving en grooming producten. Toen vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats en was het voor mij ineens heel normaal dat er in de aula mannen werden geschoren.

Dit bericht is gepubliceerd op september 18, 2012 om 5:49 PM en is opgeslagen onder Inspirerend. Markeer de permalink als favoriet. Volg hier alle reacties met de RSS feed voor dit bericht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: