De omgekeerde sauna

Op zondag 30 september’12 hadden we gezellig het programma “Carlo & Irene: Life 4 You” opstaan en wat kwam daar langs, de omgekeerde sauna. Meteen stonden mijn voelsprieten op scherp en wat blijkt dat je maar liefst 1000 calorieën verliest en je hoeft hiervoor maar drie minuten te staan in deze sauna. Dus dat klinkt niet zo gek..

Zoals de naam het al zegt, bij een omgekeerde sauna draait het niet om de hoge temperaturen die tussen de 60 en de 90 graden Celsius liggen. Maar draait het juist om de koude temperaturen, die onder het vriespunt liggen! Springen in een dompelbad is hier dus niks meer bij. De omgekeerde sauna heeft de naam ‘Cryosauna’ gekregen, bij deze sauna zit je niet maar sta je tot aan de bovenkant van de schouders in een soort van vrieskast. In deze sauna word je gedurende 1 tot 3 minuten aan zeer lage temperaturen blootgesteld, dit zijn temperaturen tussen de -110 tot -190 graden Celsius. Door de kou denken je hersenen dat je op overlevingsstand moet, niet alleen bevordert dit de doorbloeding en verbrand je maar liefst ruim 1000 calorieën, ook verlost deze sauna je aan een scala gezondheidsklachten. Gezondheidsklachten als reuma, migraine, slaapstoornissen, overgewicht, stress, cellulitis, spataderen, depressiviteit en ga zo maar door. De Cryosauna werkt dus helend voor het hele lichaam, van binnen en van buiten uit.

Bron: Life4you – 30 september 2012

Dit bericht is gepubliceerd op oktober 7, 2012 om 2:33 PM en is opgeslagen onder Uncategorized. Markeer de permalink als favoriet. Volg hier alle reacties met de RSS feed voor dit bericht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: