Experience Economy – Rain Room & Waterfall Swing

In Nederland kennen we veel natte dagen en vooral als het seizoen herfst begint, maar hoe fijn zou het zijn als je zelf het weer zou kunnen regelen. Het regent maar waar jij loopt is het droog.. Dat zou absoluut een geweldige uitvinding zijn! Het jonge collectief ‘Random International’ heeft dit mogelijk gemaakt, zij hebben in de Barbican Art Gallery in Londen een “Rain Room” ontwikkeld. Wat dit zo aantrekkelijk maakt is dat er in deze kamer echt een stortregen van jewelste naar beneden komt, waarin je binnen 2 seconden tot aan je onderbroek nat zult zijn, maar door de 3D-camera’s die je bewegingen volgen blijf je droog. Een knap staaltje techniek dus. Het is inspirerend omdat deze regenkamer een mooie combinatie laat zien van kunst en technologie.

De Rain Room geeft je toch wel echt een kick, omdat je denkt dat je nat zult worden, niet alleen door de vallende regendruppels maar voor je neus zie je echt een stortregen, maar toch blijf je droog en dat maakt de ervaring zo uniek. Deze techniek houdt je dus eigenlijk soort van voor de gek.


Een ander mooi voorbeeld is de “Waterfall Swing”, tijdens het schommelen is daar de regenval (ofja je kunt het beter de regenstraal noemen), maar door de sensoren blijf je toch maar mooi droog. In het onderstaand filmpje zie je hoe dit te werk gaat.


De “Rain Room” en “Waterfall Swing” laten zien dat we dingen willen ervaren waarvan we zelf dachten dat dit nooit mogelijk kon zijn, dus het lopen of schommelen in een heftige regenval en toch droog blijven. Ik denk dan ook dat we in de toekomst meer van zulke initiatieven gaan zien, omdat we toch graag het onmogelijke zien lukken.

Bron: Rain Room – Bbc.co.uk
Bron: The Waterfall Swing – Thisiscolossal.com

Dit bericht is gepubliceerd op oktober 7, 2012 om 3:15 PM en is opgeslagen onder Experience Economy. Markeer de permalink als favoriet. Volg hier alle reacties met de RSS feed voor dit bericht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: