Experience Economy – Budweiser Happy Hour


Mijn complimenten aan het Amerikaanse biermerk Budweiser, omdat zij namelijk een uitermate slimme manier hebben gevonden om consumenten meer Budweiser te laten drinken in de partyscene. De wijze waarop ze dit doen is erg aantrekkelijk, omdat het slim en makkelijk is toe te passen, want ze doen dit door de consumenten te belonen voor het kopen van een Budweiser. ‘Belonen, Belonen? Nou zo innovatief is dat ook weer niet’ hoor ik je denken, maar wel op de manier hoe Budweiser dit doet. Wanneer klanten een Budweiser kopen krijgen ze een QR code mee, deze kunnen ze scannen bij de ‘Bud Clock’ om zo happy hour met één minuut te verlengen. Dus met één QR code verleng je happy hour al met één minuut, hiermee maak je dus in één keer heel de bar blij. Hoe vies klanten Budweiser ook vinden, geloof me op deze avond zullen veel mensen met dit biertje in hun handen staan. Het is inspirerend omdat het nu in de handen van de consumenten ligt hoe lang happy hour duurt, dus geen gehaat meer aan de bar omdat happy hour voorbij is, want je bent er zelf verantwoordelijk voor.

Dit is eigenlijk een nieuwe vorm van een “Proefverpakking”, alleen betalen de consumenten nu wel voor het product, maar doordat er een actie aan verbonden is waarmee ze zelf ook winst mee behalen, zijn mensen sneller bereid om het product te proeven. In de toekomst gaan meer merken zo’n win-winsituatie creëren, dus meer merken zullen met deze vorm van proeven komen.

Bron: Budweiser extends happy hour – Designtaxi.com

Dit bericht is gepubliceerd op oktober 8, 2012 om 5:45 PM en is opgeslagen onder Experience Economy. Markeer de permalink als favoriet. Volg hier alle reacties met de RSS feed voor dit bericht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: