Experience Economy – Free shoes


Foto’s, foto’s en nog eens foto’s we kunnen er in deze tijd niet genoeg van krijgen. Dat maakt de app “Instagram” ook zo populair, hiermee kun je foto’s delen met anderen, maar tegelijkertijd is Instagram ook een sociaal netwerk, alleen draait het hier allemaal om foto’s. Maar genoeg over wat Instagram nou is, waar ik het eigenlijk over wil hebben is de Instagram straat campagne “Ring My Bell’ van het schoenenmerk ALDO. Bij deze campagne geven ze op een drukke straat in Tel Aviv, Israël gratis schoenen weg. Dit is natuurlijk erg aantrekkelijk omdat dit voor vrouwen maar ook voor sommige mannen geen andere mooie manier is om beloond te worden.

Maar hoe gaat dit in zijn werk? Ga op de welkoms mat van ALDO staan en maak van je schoenen een foto, load deze foto op in Instagram met de hashtag #ALDO met daarbij de juiste schoenenmaat. Druk op de bel en hup daar komt de mobiele car van ALDO al aangereden met daarin de schoenen in jou maat.

In het filmpje hieronder zie je hoe het precies in zijn werk gaat en hoe verbaasd de mensen zijn dat ze daadwerkelijk ook een gratis paar schoenen krijgen. Dat maakt in mijn ogen deze campagne zo inspirerend, want geloof me deze mensen hadden geen van alle verwacht dat ze daadwerkelijk gratis en direct schoenen zouden krijgen. Waardoor je dus echt het verrassingseffect krijgt.

Mijn verwachting is dan ook dat in de toekomst meer merken zo’n verrassingseffect in hun campagne verwerken, in de hoop dat ze bestaande klanten behouden en nieuwe klanten aan zich weten te binden.

Bron: Aldo’s Instagram Campaign – Businessinsider.com

Dit bericht is gepubliceerd op oktober 21, 2012 om 6:29 PM en is opgeslagen onder Experience Economy. Markeer de permalink als favoriet. Volg hier alle reacties met de RSS feed voor dit bericht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: