Better World – Draaiende zonnecellen

De foto is afkomstig van Designboom.com

Duurzame energie is een hot topic, iedereen houdt zich ermee bezig, want allemaal beseffen we dat op een gegeven moment de fossiele brandstoffen opraken en dat we hiervoor echt een alternatief nodig hebben. En dit alternatief is duurzame energie. Iedereen kent de zonnepanelen en we zien dan ook dat steeds meer huishoudens en bedrijven hiervan gebruik maken. Maar nu is er hiervan een nieuwe variant namelijk de draaiende zonnecellen oftewel de “Spin Cell”, deze is ontwikkeld door het bedrijf V3Solar.

Wat de Spin Cell zo vernieuwend en uniek maakt is dat die niet als de traditionele zonnecellen plat is maar juist driedimensionaal en tevens wekken deze draaiende zonnecellen meer dan 20 keer zoveel energie op als de platte varianten. Wat het natuurlijk erg aantrekkelijk maakt om voor deze zonnecellen te kiezen. Het heeft met de vorm te maken, waardoor de Spin Cell veel meer zonlicht opvangt. Ook mogen we niet klagen over het design, de ontwerpers hebben duidelijk in het achterhoofd gehouden “Het oog wil ook wat”, het ontwerp is dan ook zeer aantrekkelijk voor de consumenten, door de moderne uitstraling en het unieke design. Wat deze innovatie zo inspirerend maakt, is dat het niet alleen duidelijk laat zien dat we allemaal mee moeten helpen om een betere en duurzame wereld te creëren, maar dat dit dus ook gepaard kan gaan met een mooi design. In de toekomst verwacht ik dan ook meer innovaties op het gebied van zonnecellen, met natuurlijk een prachtig design zodat je je niet meer hoeft te schamen omdat het niet bij je huis, tuin, meubels en dergelijke past.

Bron: Spinn Cell – Designboom.com

Advertenties
Dit bericht is gepubliceerd op november 7, 2012 om 4:08 PM en is opgeslagen onder Better World. Markeer de permalink als favoriet. Volg hier alle reacties met de RSS feed voor dit bericht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: