Better World – Coca-Cola’s Work It Out Calculator

Een gezonde levensstijl is hot topic, het is dan ook niet zo raar dat bedrijven hierop inspelen. Zo ook Coca Cola, zij heeft een uitermate slimme manier gevonden om de consumenten toch haar calorierijke drankjes te laten drinken. Namelijk door de Coca Cola “Work It Out Calculator”, hiermee kunnen consumenten hun favoriete Coca Cola drankje kiezen en de calculator toont dan verschillende oefeningen, waarmee ze deze calorieën kunnen verbranden. Dit maakt de “Work It Out Calculator” natuurlijk erg aantrekkelijk. Coca Cola benadrukt hiermee een gezonde en gebalanceerde levensstijl, terwijl je niet direct die link bij hun zou leggen aangezien de drankjes vol suiker en calorieën zit (met uitzondering van de Light producten natuurlijk).

Het is inspirerend omdat ze de consumenten niet alleen bewust maken van hun calorieën inname en hoeveel calorieën je verbruikt op een dag, tegelijkertijd bieden ze simpele activiteiten aan om calorieën te verbranden. De Work It Out Calculator helpt je een balans te vinden in jouw favoriete Coca Cola drankje.

Obesitas is een steeds groter probleem aan het worden en steeds jongere kinderen krijgen te kampen met overgewicht. Er komen dan ook steeds meer campagnes die een gezonde levensstijl benadrukken en dit zal in de toekomst alsmaar meer worden. Merken die calorierijke producten verkopen beseffen dan ook dat ze het anders moeten aanpakken om toch hun producten te blijven verkopen. Daarom storten ook zij zich op de gezonde levensstijl. Maar hun benadrukken dan voornamelijk dat je natuurlijk af en toe iets ongezonds mag pakken als je maar genoeg beweegt en voldoende goede voedingsstoffen binnen krijgt.

Bron: Coca-Cola’s ‘Work It Out’ Calculator – Designtaxi.com

Advertenties
Dit bericht is gepubliceerd op november 8, 2012 om 5:01 PM en is opgeslagen onder Better World. Markeer de permalink als favoriet. Volg hier alle reacties met de RSS feed voor dit bericht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: