Infinite Possibilities – Datatransfer

Hoe handig zou het zijn als je bijvoorbeeld een product op tv ziet, waarover je graag meer informatie wilt en het enigste wat je hoeft te doen is simpelweg je smartphone op de tv te richten. Nou dat is nu  mogelijk, want het Japanse bedrijf Fujitsu is erin geslaagd om de informatie van tv naar een smartphone om te zetten en dit allemaal zonder zichtbare markers als een QR code. Nu is jullie vraag natuurlijk, Hoe? Dit is mogelijk door middel van watermerken, hiermee breng je zonder zichtbare markers de data over naar de smartphone. Dus geen gezoek meer, om meer informatie te krijgen over een bepaald product, richt gewoonweg je smartphone op de tv en de informatie komt direct naar jouw!

Dit is natuurlijk erg aantrekkelijk omdat het je namelijk voorziet in alle gemakken, je ziet een product je denkt “Wauw, daar wil ik meer over weten”, vroeger moest je snel een papiertje vinden waar je de naam van dit product kon opschrijven, zodat je er later meer informatie over op kon zoeken. Maar nu met de datatransfer hoef je nergens meer aan te denken, je richt gewoon je smartphone op de televisie en de informatie verkrijg je meteen op je telefoon.

De datatransfer is overduidelijk nog een voorbeeld van hoe de technologie zich aanpast aan de behoeften van de mensen. Dat maakt dit voorbeeld erg inspirerend, omdat mensen nu eenmaal klaar zijn met al die ingewikkelde knopjes en technische mogelijkheden, ze willen dat het “Hup” meteen duidelijk is, dus geen gedoe meer. Ik verwacht dan ook dat in de nabije toekomst de technologische uitvindingen steeds gebruikvriendelijker worden, ze willen hiermee ervoor zorgen dat de technologie voor iedereen toegankelijk is. Ze willen niemand meer buitensluiten!

Bron: Datatransfer – Extendlimits.nl

Advertenties
Dit bericht is gepubliceerd op november 16, 2012 om 6:55 PM en is opgeslagen onder Infinite Possibilities. Markeer de permalink als favoriet. Volg hier alle reacties met de RSS feed voor dit bericht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: